Viscose

Posted by Pien Ernst on

Viscose is een type textielvezel dat wordt geproduceerd uit natuurlijke cellulose, meestal afkomstig van houthulp. Het wordt ook wel rayon genoemd, wat een algemene term is voor verschillende soorten op cellulose gebaseerde stoffen.


Viscose heeft enkele kenmerken van zowel natuurlijke vezels als synthetische vezels. Het is zachter en soepeler dan veel natuurlijke vezels, zoals katoen of linnen, en heeft een zijdezachte textuur. Het staat bekend om zijn goede vochtopname en ademend vermogen, waardoor het comfortabel is om te dragen. 


Viscose gebruiken we voornamelijk in onze blouses en broeken. 


Het onderhoud van de viscose kan een beetje delicaat zijn. Het is relevant om viscose kleding met liefde te behandelen. Viscose kun je het beste wassen met de hand. 


Om de handwas in goede volgorde op te volgen, zodat jouw kledingstuk de juiste was liefde krijgt, staan hieronder in chronologische volgorde jouw Amaya handwas tips. 


  1. Het waslabel van AMAYA Amsterdam geeft voor viscose altijd aan dat je het met de hand moet wassen. Vul een schone wastafel of emmer met koud / lauw water en voeg een mild wasmiddel toe. Roer het water en het wasmiddel voorzichtig door elkaar om schuim te creëren. 
  2. Inweken: Plaats het viscose kledingstuk in het water en duw het zachtjes naar beneden om ervoor te zorgen dat het volledig wordt ondergedompeld. Laat het kledingstuk ongeveer 10 à 15 minuten weken om vuil en vlekken los te maken. 
  3. Reinigen: Wrijf of schrob de stof niet ruw tijdens het handen wassen, omdat dit de vezels kan beschadigen. In plaats daarvan kunt u zachtjes op de stof deppen of kneden om eventuele vuilresten te verwijderen. 
  4. Afdruipen en drogen: Leg een schone, droge handdoek op een vlakke ondergrond en plaats het gewassen kledingstuk erop. Rol de handdoek voorzichtig op om overtollig water op te nemen. Vervolgens kunt u het kledingstuk plat op een andere schone, droge handdoek leggen en laten drogen. 

Viscose heeft een natuurlijke (was) krimp echtheid van 4-8% en daarom is het belangrijk om het viscose kledingstuk aan de binnenkant heet uit te strijken, zodat het weer mooi in vorm komt. Al met al, de viscose stof heeft liefde nodig om een langere levensduur te kunnen behouden.

Nieuws

RSS